Steg-for-steg. Prinsessekake

Sjokoladekake er godt og enkelt å lage!

Her er et eksempel på hvordan man kan forme en sjokoladekake hvis man vil ha den litt mer spesiell enn bare langpanne 🙂

 

Bruk grunnoppskrift til langpannekake, feks denne:

150 g smør (smeltes)
7,5 dl kefir
1 ss natron
2 dl nesquick sjokolademelkpulver
10 dl hvetemel

Bland alle ingrediensene godt.

Hell i langpanne eller hjerteform, og stek ved 200 grader i 25-30 minutter.

Når kaka er ferdig stekt og har blitt kald, skjærer du ut et hjerte, og smører på glasur.

Glasur:

150 g mellange (romtemperert)
1 pk melis
4 ts vaniljesukker
3 ss kakao
6 ss varm kaffe

Alt blandes.

Smør glasur utover kaka.

Prøv å få glasuren glatt, da blir det finere resultat når du tar på MMF-trekket.

Oppskrift på MMF (stor porsjon):

1 pk mashmellows
bittelitt vann
ca 1 pk melis

Smelt mashmellows i microbølgeovnen i 2-3 minutter

Rør inn melis til deigen er «passe fast» – hva dette betyr må du nesten finne ut selv, men jeg liker at den er ganske fast, for da klistrer den seg ikke så lett fast i underlaget når du kjevler den ut…

Kjevle MMFen tynn, og legg den over kaka (husk å bruke mye melis når du kjevler, så den ikke setter seg fast i underlaget!).

Klipp MMFen ca en cm fra kaka, og brett inn kanten under kaka.

Skjær ut et mindre hjerte, og gjenta prosessen med dette:

Monter hjertene sammen: Det lille hjertet plasseres oppå det store.

Nå gjenstår bare pyntingen:

Av MMF eller sukkerpasta kan du lage roser og bånd, slik som jeg har gjort her (farges med fargepasta):

Til pyntekrem er det her brukt glasur uten kakao i, men med farge i stedet:

På toppen kan det stå en prins og en prinsesse (kjøpt i lekebutikken):

 

Lykke til 🙂