Gøyale bursdagsleker!

Her er noen leker som passer bra til bursdager.

– Et tips er å lære bursdagsbarne leken på forhånd, slik at bursdagsbarnet selv kan forklare lekene til sine gjester.

GUMMISTRIKK-LEKEN

Gi alle barna en stor gummistrikk- den må være lang nok til at den kan plasseres rundt hodet slik: på overleppen, under øreflippene og rundt nakken. Be barna om å sette på plass strikken og legge hendene på ryggen. Forklar dem at den første som får strikken ned på halsen uten å bruke hendene eller andre hjelpemidler (det eneste lovlige er grimaser), får en liten premie. Rop klar-ferdig-gå! og ha kamera klart 🙂

 

SOKKE-LEKEN

Be alle barna ta av seg sokkene (eller bruk noen dere har selv hjemme i huset).

Legg dem i en haug på gulvet. Plukk ut to barn som får bind for øynene. Rop klar-ferdig-gå og se hvem av de to barna som klarer å få på seg flest sokker- enten til alle sokkene er på eller til en viss tid (f.eks. 3 minutter) De gjenværende barna har ikke lov til å røre sokkene, men skal rope ut instruksjoner til de to «blinde» barna.

MIMELEKEN

Be barna sette seg på gulvet. Plukk ut en førstemann som skal mime et dyr. Barnet kan godt finne på dyret selv, eller du kan gi de instruksjoner, f.eks. elefant, pingvin, løve, fisk, ape, sommerfugl, hane, giraff, sel, katt, larve, slange…) Den første som gjetter får mime neste gang.

POTETLØP

En klassiker, og like moro med voksne som med barn.

Del barna i to lag, og gi hvert lag en skje og en potet. Det er viktig at potetene er ca like vanskelige å balansere, gjerne litt store så de ikke ligger støtt i skjeen.

Sett opp en passende løype, f.eks. rundt spisebordet – eller fra husveggen og rundt et tre. Mye gøyere enn det høres ut 🙂

Håper dere får det gøy!

 

Se flere leker her