Fotografering i barneselskap

Tips til fotografering i barnebursdag

av Ingar Sørensen

Når man fotograferer i barneselskap kan det være lurt å forsøke å fange opp små uttrykk og ting som skjer, heller enn å forsøke å få med mest mulig i bildet. Det er også en god idé å komme helt ned i barnets høyde. Bøy deg ned, eller legg deg på magen om nødvendig. Bildene blir langt mer spennende når du fotograferer i barnets perspektiv.

Lys

Hvis du fotograferer innendørs er det vanskelig å unngå blitz, men om det er mulig bør du redusere styrken slik at du får en blanding av blitz og naturlig lys i bildet.  Når du fotograferer utendørs bør du holde deg i skyggen for å unngå mysing og skarpe kontraster, eller du kan bruke blitz og fotografere mot sola for å myke opp skyggene.

For å fange stemningen når man blåser ut kakelysene, er det fint å unngå blitzen helt, og heller øke ISO-verdien å velge en stor blenderåpning (lavt blendertall).

Aktivitet

Når barna er i full aktivitet kan du benytte programmet «sport» på kameraet eller fotografere med høy lukkerhastighet og litt hø

yere ISO for å fange bevegelsen bedre.

Fotografer i barnets høyde og bruk stor blenderåpning eller still kameraet på «portrett»

Speilrefleks

Hvis du fotograferer med speilrefleks er det en genial ide å kjøpe seg et objektiv med stor blenderåpning. Da kan du som regel droppe blitzen og enkelt få et vakkert portrett. Den store blenderåpningen (lavt blendertall) gjør at hovedmotivet, f.eks. ansiktet blir skarpt og alt annet blir uskarpt. En 50 mm med stor bl

en

deråpning til Canon eller Nikon koster f.eks. rundt 1000,- og den kommer til å revolusjonere portrettbildene dine!

 

Skrevet av:

Fotograf Ingar Sørensen

bryllupsfotograf/ portrettfotograf

www.ingarsorensen.com