Sjokoladekake uten egg og melk.

Her er en oppskrift på en (overraskende) saftig og god sjokoladekake helt uten egg og melk. 🙂

4, 5 dl hvetemel
3 dl sukker
3 ss kakao
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl kaldt vann
1 dl smeltet smør (Mellange med BLÅ etikett er uten melk)
1 dl kokende vann

Bland de tørre ingrediensene, ha i kald væske, bland godt. Ha i det varme vannet, bland alt godt sammen.
Helles i en smurt rund form.

Stekes på 175 grader i ca 30 minutter.

 

Glasur:

200 g romtemperert (evt en liten svipp innom microen hvis du har glemt å sette ut smøret i tide) smør (blå mellange hvis den skal være melkefri) deles i små biter
1 pk melis
3 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1/2 – 1 dl varm kaffe

Bland alle ingrediensene til det blir en fin glasur. Stryk på mens kaka er varm, slik at det trekker litt inn i kaka – da blir den ekstra god og saftig 🙂

 

Variasjon:

Smør på aprikssyltetøy mens kaka er varm, og ha glasur oppå når kaka har blitt kald… DEILIG!!! 🙂

 

Tips:

For å få en høy og pen kake kan man lage to kaker og legge oppå hverandre med glasur i mellom og oppå. Eventuelt kan man også pynte kaka med MMF-trekk 🙂 Forslag til enkel pynt med MMF ser du nedenfor!

 

Lykke til! 🙂