Nugattisnurrer er en variant av gjærbakst, og en favoritt hos ungene i så måte 🙂
Grunnoppskrift for gjærbakst (stor oppskrift):
1 liter melk
250 g smeltet mellange
2 egg
100 g tørrgjær for søte deiger
3 ts kardemomme
3 dl sukker
ca 2 kg mel
Bland det tørre, og ha oppi melk, smør og egg.
Alt blandes og eltes i kjøkkenmaskin i 8-10 minutter.
Dekk deigen med plast og la den heve i 40 minutter.
Deretter tar du kvarte deigen…
… og kjevler den flat, 1-2 cm tykk.
Finn frem Nugattien og smør i vei! 🙂
Deretter ruller du sammen.
Skjær opp i skiver på ca 2 cm, og legg på stekebrettet.
Snurrene skal nå heve under plast i 1 time.
Deretter stekes snurrene ved 230 grader i 8-10 minutter.
Lykke til! 🙂
Flere poster i samme kategori
[udesign_recent_posts title=»Sist fra spiselige tips» category_id=»151″ num_posts=»5″ post_offset=»0″ num_words_limit=»23″ show_date_author=»0″ show_more_link=»0″ show_thumbs=»1″ thumb_frame_shadow=»1″ post_thumb_width=»100″ post_thumb_height=»80″]