Sjokoladekake er godt og enkelt å lage!
Her er et eksempel på hvordan man kan forme en sjokoladekake hvis man vil ha den litt mer spesiell enn bare langpanne 🙂
Bruk grunnoppskrift til langpannekake, feks denne:
150 g smør (smeltes)
7,5 dl kefir
1 ss natron
2 dl nesquick sjokolademelkpulver
10 dl hvetemel
Bland alle ingrediensene godt.
Hell i langpanne eller hjerteform, og stek ved 200 grader i 25-30 minutter.
Når kaka er ferdig stekt og har blitt kald, skjærer du ut et hjerte, og smører på glasur.
Glasur:
150 g mellange (romtemperert)
1 pk melis
4 ts vaniljesukker
3 ss kakao
6 ss varm kaffe
Alt blandes.
Smør glasur utover kaka.
Prøv å få glasuren glatt, da blir det finere resultat når du tar på MMF-trekket.
Oppskrift på MMF (stor porsjon):
1 pk mashmellows
bittelitt vann
ca 1 pk melis
Smelt mashmellows i microbølgeovnen i 2-3 minutter
Rør inn melis til deigen er «passe fast» – hva dette betyr må du nesten finne ut selv, men jeg liker at den er ganske fast, for da klistrer den seg ikke så lett fast i underlaget når du kjevler den ut…
Kjevle MMFen tynn, og legg den over kaka (husk å bruke mye melis når du kjevler, så den ikke setter seg fast i underlaget!).
Klipp MMFen ca en cm fra kaka, og brett inn kanten under kaka.
Skjær ut et mindre hjerte, og gjenta prosessen med dette:
Monter hjertene sammen: Det lille hjertet plasseres oppå det store.
Nå gjenstår bare pyntingen:
Av MMF eller sukkerpasta kan du lage roser og bånd, slik som jeg har gjort her (farges med fargepasta):
Til pyntekrem er det her brukt glasur uten kakao i, men med farge i stedet:
På toppen kan det stå en prins og en prinsesse (kjøpt i lekebutikken):
Lykke til 🙂